Navigatiekoppelingen overslaan
Home
Nieuws
Agenda
Column
Juridisch
Edities
Links
Contact
Vacatures

 Uitgelicht

 Nieuws


Meer nieuws....
Volg Politievakblad Blauw op Twitter

Blauw nr.08, 2016

In dit nummer:

Innovatie
Voor verbetering vatbaar
Vernieuwende ideeën vanaf de werkvloer kunnen het politiewerk verbeteren. Hoe haalbaar ze zijn, blijkt door ermee te experimenteren. En voor kansrijke ideeën is meestal ook wel geld beschikbaar.
Interview
‘Politieoptreden heeft uitleg nodig’
De term etnisch profileren sticht vaak verwarring. De politie mag niet discrimineren maar moet wel interpreteren, beoordelen en gericht optreden. Dat kan ervaren worden als discriminatie. Daarom moet het vaker en beter worden uitgelegd, vindt Guus Meershoek van de Universiteit Twente.
Innovatie
In beeld gevangen
De hoofdverdachte van een moord bleef in de verhoorkamer stug zwijgen. Om hem toch tot praten te bewegen, maakte de Eenheid Noord-Holland een film waarin alle bewijzen aan de orde kwamen. De methode is innovatief, maar ongeoorloofde pressie ligt op de loer.
Digitaal
Besmet met het cybervirus
Bij termen als cryptoware en DDoSaanvallen begint het menigeen te duizelen. Niet nodig, vinden de teamleiders van de nieuwe cybercrimeteams. ‘Voor de opsporing van deze criminaliteit hoef je echt geen cybernerd te zijn.’ 
Reconstructie
Geen wodka dit weekend
Direct na de eerste melding van een cryptowarebesmetting zijn er al meer dan achthonderd slachtoffers. De eerste prioriteit van het gespecialiseerde rechercheteam is de schade beperken. Daarna weet het team ook de verdachten achterover te trekken.
Interview
‘Veiligheid en veerkracht staan voorop’
Eva Kwakman is sinds januari vorig jaar landelijk officier van justitie Huiselijk Geweld en Zeden. Samenwerking met andere disciplines heeft zij hoog in het vaandel. ‘We moeten samen om het slachtoffer heen staan.’

 

De artikelen uit Blauw staan op de Leestafel van PolitieKennisNet.

 Fout

Fout in webonderdeel: Een van de eigenschappen van het webonderdeel heeft een onjuiste indeling. Het webonderdeel kan niet terug worden geconverteerd naar een object. Controleer de opmaak van de eigenschappen en probeer het opnieuw.